Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick kassan när Bomhus Villaägare-förening lades ner

/
  • UNGDOMSVERKSAMHET GAV CHECKAR. Vid en ceremoni på fritidsgården Legenden lämnades checkar över till företrädare för olika barn- och ungdomsverksamheter i Bomhus. I mitten Bomhus Villaägareförenings vice ordförande Fredrika Nordahl Westin.

Bomhus Villaägareförening har lagt ner för gott och det sista föreningen gjorde var att skänka det som fanns i kassan – 50 800 kronor – till barn- och ungdomsverksamheter i området.

Annons

Villaägareföreningen hann nästan fylla 100 år.

– Jag tror att den bildades 1916. Men de senaste åren har verksamheten gått på sparlåga och att varje år inkassera medlemsavgifter utan att göra så mycket med pengarna kändes inte så seriöst, säger föreningens vice ordförande Fredrika Nordahl Westin.

Lösningen blev att lägga ner föreningen och dela ut de pengar som fanns kvar. Mottagare blev några föreningar och organisationer som bedriver barn- och ungdomsverksamhet i Bomhus.

– Det kändes bra att göra så för då ger vi något tillbaka till området, säger Fredrika Nordahl Westin.

”De blev jätteglada”

Vid en ceremoni på fritidsgården Legenden lämnades checkarna över till lyckliga företrädare för respektive verksamhet.

– De blev jätteglada! De hade först fått lämna in uppgifter till oss så att vi kunde försäkra oss om att det handlade om seriösa verksamheter, säger Fredrika Nordahl Westin, Bomhus Villaägareförenings sista vice ordförande.

Mer läsning

Annons