Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De firade Norrsundets nya mötesplats

/
  • Äntligen. Sara Oscarsson  och Erik Öhrn med barnen Maximilian och Charlie ska besöka biblioteket ofta. Att ta en fika samtidigt är ett plus, menar Sara.
  • chipläsare. Ingegerd och Ulf Gudmundsson lånar mycket böcker, liksom Maud Hansen och Majvor Ivarsson. Bibliotekarien Sara Karlberg visar chipavläsningen.
  • Boklånare. Jan Holm lånade böcker på invigningsdagen i Norrsundet. Gunilla Hultsjö, enhetschef, och Lisbeth Forslund, bibliotekschef, kollade att allt fungerade vid utlåningen.

Festligt värre var det när biblioteket i Norrsundet invigdes. Musikkåren, författarbesök och barnrytmik gav extra dragkraft till den nya utlåningsstationen.

– Det här blir en ny mötesplats i Norrsundet, tippade Lars-Göran Ståhl som höll i invigningstalet.

Annons

Flytten av biblioteket från Norrsundets skola till Fyren är nu klar, och därmed är utlåningsstationen en filial till Bergby bibliotek. Fyren har kommunens första helt chippade boksamling, och både lånen och inlämningen går smidigt att genomföra.

Bibliotekarie Sara Karlberg finns på plats varannan vecka, och möjligheter till boklån finns alltid när huset är öppet för aktiviteter.

– Tillgängligheten är större nu än tidigare, eftersom det är öppet så mycket på Fyren, menade kommunens bibliotekschef Lisbeth Forslund.

Kritik och lovord

Lars-Göran Ståhl från Kultur och Fritidsnämnden invigningstalade, och han trodde att en ny mötesplats var född.

Norrsundets Musikkår förgyllde invigningen, och för de små var det barnrytmik med Barbro Eriksson. Författarbesöket av Bernt-Olov Andersson fångade många intresserade.

Ingegerd Gudmundsson är en trogen boklånare, och hon framförde kritik mot att det blir dyrare för dem som lånar böcker från ett litet bibliotek, eftersom varje beställning innebär en reservationsavgift på fem kronor per bok.

Familjen Erik Öhrn och Sara Oscarsson med barnen Maximilian och Charlie, lovordade det nya biblioteket.

– Skönt att kunna fika, låna böcker, läsa tidningar och samtidigt kan barnen roa sig med leksakerna här, menade Sara, som ofta kommer att gå hit med sina små.

Mer läsning

Annons