Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De förberedde sig för att gå på glödande kol

/
  • Förväntansfulla. Vid sextiden i går tändes eldar i Regementsparken i Gävle. 70 personer som i helgen deltar i ett möte kring mental träning samlades för att utmana sig själva. En del av dem skulle senare under kvällen ta beslutet att gå barfota på glödande kol.

70 personer samlades i regementsparken i Gävle på onsdagskvällen för att försöka sig på att gå på glödande kol.

– Om ni känner att det är rätt beslut för er kommer ni att kunna gå på glöden utan att bränna er, sade instruktören Johan Henriksson.

Annons

Just nu hålls ett möte i Gävle kring mental träning och personlig utveckling. Det är företaget Skandinaviska ledarhögsskolan och dess intresseförening som arrangerar och bjuder in till olika föreläsningar.

På fredagkvällen bjöds deltagarna till Regementsparken där stora bål tändes medan Johan Henriksson från Äventyrsmästarna berättade om hur man genom mental uppladdning kan förbereda sig för att gå på glödande kol.

– Glödvandring är ett sätt att lära sig att hantera sina viktiga beslut. När man står inför glöden måste man känna om det är rätt eller fel. Den känslan blir så påtaglig att man kan plocka fram den och ha hjälp av den om man vid något senare tillfälle ska besluta om ett bilköp, om man ska våga fria eller vad det nu kan vara, säger Johan Henriksson.

Innan han började prata var väl inte alla deltagare helt övertygade om att det var en bra idé att ta av sig barfota och kliva på den flera hundra grader varma kolen.

– Vi får se. Det är spännande att försöka utmana sina gränser, säger Leif Grytenius som var med och arrangerade Gävlemötet.

Mer läsning

Annons