Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De här monstren är inte avskräckta

/
  • Anton Rapp, åtta år, var Dracula i går, men hade först tänkt vara en demetor (en varelse i Harry Potter-böckerna).
  • Lite pirrigt var det att stå på scen, tyckte Alexander Hedlund som satt långt fram med sin cello. Han tycker att det är kul att spela, så kul att han nog ska göra det i hela sitt liv.Foto: Gun Wigh
  • Åttaåriga Alma Carlsson satt längst fram – utklädd till vampyr – med sin cello tillsammans med Alexander Hedlund. Hon började spela fiol, men så fick hon prova på cello och tyckte det var roligt.
  • HÄXA. Sexåriga Nike Enfält Gunnarsson i kören Sjungarna tog i från tårna i sångerna. Hon klädde ut sig till häxa dagen till ära helt enkelt för att hon tyckte att dräkten var fin.

Fasansfull, skräckinjagande och kuslig.

I går höll elever från kulturskolan en monsterkonsert – men själva blev de allt annat än avskräckta.

Annons

– Jag tänker fortsätta att spela i hela mitt liv, säger Alexander Hedlund, snart åtta år.

Det var trångt på scenen när ett 60-tal barn gjorde sitt bästa för att sprida en kuslig stämning i den fullsatta aulan. Gårdagens första konsert lockade nästan 200 personer.

I mörker fick de bland annat lyssna på sånger om Imse vimse spindel som äter upp alla han känner, om spöken som dansar tango på vinden och om skelett utan ögon som ändå kan se.

Åttaårige Anton Rapp, som spelar altfiol i Ministråk, var proffsigt utklädd till Dracula. Men först hade han tänkt vara en dementor.

– Men mamma sade att ingen skulle förstå vad jag var, säger han och förklarar sedan för Arbetarbladets nollställda reporter att en dementor är en varelse i Harry Potter-böckerna.

Han har bara spelat fiol i sju veckor – nästan lika länge som de har tränat till konserten – men tycker inte att det är så svårt. Alexander Hedlund, som var utklädd till ett skelett, har spelat cello i åtminstone ett år. Men längre lär det bli, nog hela livet.

Han spelar i Lilla Stråk och förutom orkestrarna stod även kören Sjungarna, pianolekis och blockflöjts-elever på scenen.

Mer läsning

Annons