Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska driva krog i Gävles nya höghus

/
  • erfarna krögare. Reza och Rozbeh Pour vann Gavlegårdarnas förtroende att driva restaurangen i Fullriggaren. ”Det här blir unikt, man kan välja att sitta nere vid vattnet eller uppe och titta på utsikten, vi erbjuder något som inte finns i Gävle”, säger Reza Pour.
  • planeras öppna i mars. Än återstår mycket arbete i lokalerna, restaurangen  i Fullriggaren beräknas öppna i mars nästa år.oslagbar utsikt. I mars öppnar det senaste tillskottet i Gävles krogbransch, på trettonde våningen i Gavlegårdarnas höghus på Alderholmen.

De har många år i krogbranschen bakom sig. Nu satsar Gävleborna och bröderna Reza och Rozbeh Pour på restaurang och bar med utsikt i Gävles nyaste höghus.

Annons

– Man kan välja att sitta nere vid vattnet eller uppe och titta på utsikten. Vi tror stenhårt på det här, det är något som saknas i Gävle, säger Reza Pour, 32 år.

Han var med och startade Goya 2002, har jobbat på flera krogar i Gävle och på senare tid som säljare mot restaurangbranschen. Lillebror Rozbeh Pour är sedan nio år nattklubbschef på Goya. Däremot äger de inte Goya, vilket felaktigt påstods i gårdagens tidning.

Det var framför allt läget för restaurangen, i Gavlegårdarnas nybyggda höghus på Gävle Strand, som lockade bröderna att starta något eget.

– Vi har inte haft intresse att driva en restaurang i city, där finns tillräckligt och folk har sina ställen de går till, säger Reza Pour.

Restaurangen ska ligga både i bottenplanet och högst upp på 13:onde våningen, är på totalt 500 kvadratmeter och kan rymma 200–220 personer.

Reza och Rozbeh Pour vill satsa på mat av god kvalitet, närproducerade råvaror och ändå försöka håller nere priserna.

– Det ska vara ett folkligt ställe, det ska inte svida för mycket i plånboken att gå hit, säger Reza Pour, som från och med nu ägnar sig helt åt den nya restaurangen som de räknar med på sikt ska ge en handfull nya arbetstillfällen.

Än återstår mycket arbete i lokalerna, restaurangen beräknas öppna i mars nästa år.

Får Gävleborna åka upp och bara titta på utsikten?

– Ja, det får de gärna göra, försäkrar bröderna.

Peter Simryd, lokalansvarig på Gavlegårdarna, förklarar varför det har dröjt med restaurangen trots att övriga huset är klart.

– Dels har vi förhandlat med flera intressenter men inte nått hela vägen fram till vad vi ville ha här. Vi har fokuserat på bostäder först men nu har vi hittat ett klockrent koncept med ägare med ett långsiktigt perspektiv som vill behålla öppenheten i huset, säger han.

Mer läsning

Annons