Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De stal pengar från sjuka barn

/

Tjuvarna krälade in genom McDonalds drive in-lucka och roffade åt sig välgörenhetsbössorna.
– Det är riktigt lågt, säger Ronald Edin, franchisetagare.

Annons

Vid tretiden, natten mot i söndags, tjöt inbrottslarmet på McDonalds i Valbo. När polispatrullen kom till restaurangen var tjuvarna puts väck.

De hade tagit sig in genom att slå sönder fönstret till drive in-luckan.

– De stal sparbössor med pengar som ska gå till våra Ronald McDonald-hus, säger Roland Edin, som är franchisetagare för McDonalds i Valbo och flera andra restauranger.

Ronald McDonald-husen byggs i anslutning till barnsjukhus, för att svårt sjuka barn och deras familjer ska kunna bo tillsammans under behandlingstiden.

– Det är en otroligt häftig och behjärtansvärd verksamhet. Under hösten brukar vi ha insamlingsdagar då vi skänker 10 procent av omsättningen till den här verksamheten.

Restaurangen har råkat ut för tre-fyra liknande sparbösstölder senaste året. Roland Edin tycker att brottsligheten är extremt låg – men även urbota korkad.

– De fick med sig knappt 200 kronor. Vi tömmer bössorna hela tiden så det finns aldrig mycket pengar i dem. I övrigt så har vi inga pengar på restaurangen, vi kommer inte ens in vårt eget kassaskåp. Antingen har tjuvarna hål i huvudet eller så är det småungar.

Har de ätit någon mat?

– Nej. Allt är inlåst. Och när larmet går har de väldigt kort tid på sig. Nu har vi ansökt om att få kameraövervaka lokalerna nattetid, säger Roland Edin.

Mer läsning

Annons