Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över efter 1 maj-tåget i Gävle

/
  • VILL HA SÄLLSKAP. I morgon hoppas Fanny Eriksson, Ellinor Eriksson, Anders Schröder, P-O Flodström, Mathias Sving, Björn Öberg, Pontus Valdemarsson, Gustaf Modin och Emelie Carlström att Slottstorget fylls av ungdomar som vill mysa i solen, lyssna på musik och diskutera.

När 1 maj demonstranterna gått hem tar ungdomarna över scenen på Slottstorget.
– Vi vill att fler ska få upp ögonen varför vi är lediga och varför folk viftar med röda och gröna fanor, säger Fanny Eriksson SSU.

Annons

I morgon är det 1 maj och en röd dag i kalendern. Gator och torg fylls med demonstranter som vill få ut sitt budskap. Grön Ungdom, SSU, SAC och Ung Vänster med flera fixar under kvällen Klassfesten på Slottstorget.

– Det är inte ett traditionellt 1 maj-firande, att man går ut tidigt på morgonen med plakat.

– Vi vill visa att man kan ordna en folkfest på många olika sätt, säger Ellinor Eriksson SSU.

I stället hoppas man att 500–600 ungdomar letar sig till Slottstorget för att njuta av musik, delta i diskussioner och njuta av atmosfären, på plats finns föreningar som till exempel Djurens Rätt och Latinamerikanska kulturföreningen.

– I musikväg blir det allt från lättare pop till metal, säger P-O Flodström ordförande i antirasistföreningen GARK.

–Vi vill egentligen bryta klassbegreppet. Det här är en fest för alla och den är gratis, säger Anders Schröder Grön Ungdom.

Även på Sjömanskyrkan är det program.

Där blir det bland annat diskussion om arbetsmarknaden och musikfest med Bandavdelningen, Daisy Cutters,, Follow Him to the End of the Desert, This Gift is a Curse och Damage.

Mer läsning

Annons