Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över restaurang Bryggan

/

Att angöra en brygga. Det är precis vad Anton Lindeborg och Joel Eriksson gör när de nu har tagit över krogen Bryggan i Gävle.
– En möjlighet dök upp och det är ett otroligt fint ställe, säger Anton Lindeborg.

Annons

Sommaren står för dörren vilket betyder att uteserveringarna blir en allt mer naturlig del av stadsbilden. En av alla dessa är restaurang Bryggan som inför den här säsongen har fått två nya ägare, Joel Eriksson och Anton Lindeborg.

– Givetvis är det nervöst och vi är väldigt väderberoende också men det känns bra, säger Anton Lindeborg.

Han och Joel Eriksson känner varandra sedan gymnasiet och tillsammans har de flera års erfarenhet av restaurang- och servicebranschen både från jobb i Sverige och utomlands. När så Bryggan blev till salu var det en möjlighet Anton ville ta tillvara på och kontaktade Joel.

– Jag tyckte det var jätteroligt. Vi har historia och har varit kompisar länge och han är duktig och seriös. Det och plusbiten att Martin blir kvar, då kände jag att vi har ett bra team, säger Joel Eriksson.

Plusbiten Martin är Martin Lenell som finns kvar som ägare tillsammans med Anton och Joel.

– När vi tänkte sälja i höstas kände jag att jag inte var riktigt färdig här, jag tror på det här området, säger Martin.

Även om Martin kommer hålla till stora delar i Stockholm hoppas han kunna besöka restaurangen en del under sommaren och både Anton och Joel är glada över att ha honom kvar.

– Det är absolut skönt för oss för vi har inte erfarenhet av att äga en restaurang så det är bra, säger Joel Eriksson.

Vad kommer skilja ert Bryggan från det tidigare?

– Till köket är det att lägga mer energi på maten och ge det mer kärlek. Vi har den atmosfären att du ska få hela upplevelsen, du har utsikten, bra mat och bra service, säger Joel Eriksson.

Med Anton som ansvarig för servicen och Joel för köket tror de båda att de kommer komplettera varandra väl.

– Det hade varit svårt komma från två olika bakgrunder och göra samma sak. Man har en vision man själv vill ge liv och ha en speciell touch på vissa saker. Om Joel får ta köket och jag servicen blir det roligare för oss båda, säger Anton Lindeborg.

Hur orolig är ni över att det blir en sommar med bara regn?

– Det blir alltid dåligt väder i Sverige men sen kommer det alltid bli bra väder också. Vi har tak och värmare, du kan sitta ute under sommaren även om det regnar och är lite molnigt, säger Anton Lindeborg.

– Hela sommaren regnar förhoppningsvis inte bort i alla fall, säger Joel Eriksson.

***

LÄS OCKSÅ:

LISTA: Här är uteserveringarna i sommar

Snart öppnar uteserveringarna

Mer läsning

Annons