Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill dansa sig genom gymnasiet

/
  • DANS. Elin Åström, Hilda Andersson Gund och Alexandra Lindström är sugna på att söka den nya gymnasieskolan MoveIT där de får möjlighet att dansa sex timmar i veckan.
  • ÖPPET HUS. ”Jag tror det bli jättebra. Hon får göra något hon tycker är kul och förhoppningsvis ökar motivationen”, säger mamma Eva Stolpe som kom med dottern Cecila och hennes kompis Lina Ljung. Barbro Petersén till höger berättar om skolan.
  • NY SKOLA. Här i Uddans lokaler ska Gävles nya gymnasieskola MoveIT inrymmas. Nu ska rekrytering av lärare och rektor inledas. Hösten 2010 öppnar skolan.

Muntlig presentation och projektarbete.

Så profilerar sig Gävles senaste gymnasieskola – MoveIT.

Annons

– Vi vill uppmuntra eleverna till att röra på sig, säger Barbro Petersén, utvecklingsledare på MoveIT.

I går höll skolan öppet hus inför skolstarten höstterminen 2010. Skolan har ett nära samarbete med Uddans dansstudio och kommer att erbjuda fyra till sex timmars dans i veckan på sina program.

Det finns också möjlighet att välja fotboll som specialidrott tre timmar i veckan.

Muntlig presentation

Barbro Petersén betonar dock att de inte är en idrottsskola. Deras tillstånd är baserat på arbetet med muntlig presentation. Enligt Petersén kommer ingen elev att kunna gå ut från ett klassrum utan att ha sagt något.

De erbjuder fyra program; samhällsvetenskap, ledarskap, handels och estetiska programmet. Tillståndet i Gävle gäller för 24 elever per program.

– Vårt mål är att inte bli större än 300 elever, säger Petersén.

Danstjejerna Elin Åström, Hilda Andersson Gund och Alexandra Lindström var nyfikna på skolan.

De tycker lokalerna var fina och tror att det är bra att varva dans med vanlig lektion.

– Det är jobbigt att bara sitta stilla i skolan, skönt att få en paus, säger Alexandra Lindström.

Skolan ska inrymmas i Uddans lokaler i Telehuset. Enligt Petersén är allt klart inför starten nästa höst. Det som återstår är anställning av lärare och rektor.

Mer läsning

Annons