Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha fler vuxna på stan under valborg

/
  • HJÄLPS ÅT. Tillsammans kan BIG, polisen, föräldrar, Polarna och socialtjänsten minska ungdomsfylleriet under valborg. Anders Lyrberg chef ungdomsroteln, Gävlepolisen och Eva-Lena Nordin polisrepresentant på BIG samlar krafter inför helgen.

För att minska fylla och langning till minderåriga kraftsamlar BIG och polisen i Gävle inför Valborg.
– Det är en riskhelg. Många ungdomar gör en drogdebut då, säger Anders Lyrberg chef ungdomsroteln, Gävlepolisen.

Annons

Med bara en dag kvar till Valborgsmässoafton så satsar BIG och Gävle inför Valborg. Polisen kommer under dagen att röra sig kring Systembolagen och försöka hindra langning.

– Det är inte helt enkelt, men vi ska försöka stoppa till där, säger Anders Lyrberg.

Övriga insatser är att flera poliser än vanligt kommer att vara i tjänst 30 april. Då koncentrerar polisen sitt arbete på att ta alkoholen från ungdomar som dricker offentligt. Alkoholen hälls ut direkt på platsen.

– Det finns oftast ett ställe i varje bostadsområde där ungdomar samlas. Men de flesta samlas vid Stortorget och i centrum.

Under kvällen kommer även socialtjänsten att vara på plats och gruppen Polarna. De består av personal från fritidsgårdar som vandrar på stan.

– De har nytta av att de känner många ungdomar och har vandrat på stan under sommarhalvåret i två år, säger Eva-Lena Nordin polisrepresentant på BIG.

De hoppas även att många föräldrar dyker upp och vill nattvandra under valborg. Klockan 20.00 är det samling hos BIG Nygatan.

Mer läsning

Annons