Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir en chokladfabrik

Innan årsskiftet hoppas tekniska kontoret få till ett kontrakt som gäller en del av marken där det planeras chokladfabrik.

Annons

Anna-Sofia Wallström och Maja Berthas berättade i gårdagens tidning att de tröttnat på att inte få besked om tegelbyggnaden nedanför gasklockeområdet där de vill starta chokladfabrik. Fastighetsägaren Sune Pierre är beredd att satsa 10–15 miljoner för att bygga om lokalen till chokladtillverkning.

Vill riva träbyggnaden

Men kommunen har förköpsrätt på en del av marken vid Stenborgskanalen och de vill riva träbyggnaden som står där för att öppna upp till entré från Atlasgatan. Men de planerna påverkar inte den byggnad där chokladfabriken ska ligga.

– Den planerade chokladfabriken borde inte beröras av det här. Vi ska tillsammans med Sune Pierre komma överens om ett vettigt pris på marken. Jag hoppas vi får till ett kontrakt under 2009, säger Lennart Emretsson på Tekniska kontoret.

Pierre Entrepenad AB har i dag sitt förråd i tegelbyggnaden.

– I bästa fall kan man börja bygga om där till sommaren. Om några veckor ska jag träffa kommunen och prata vidare, säger han.

Mer läsning

Annons