Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det glada klotet tog hem pokalen

/
  • Lars-Inge Wiberg, Håkan Egnell, Karin Hansson, Kenneth Andersson, Lena Gustavson och Rolf Raumer.
  • Lena Gustavson mitt i kastet.
  • Kloten finns i olika storlekar, vikter och priser.

Mitt på bordet tronar den tunga vandringspokalen upp sig. Gävleklubben La Boule Joyeuse tog i lördags hem segern i tävlingen Svea Indoor.
– De spelade skiten ur motspelarna, säger klubbkompisen Mats Nordqvist glatt när han går förbi.

Annons

Och det gjorde de verkligen. Svea Indoor avgjordes under två möten, på hemmaplan i höstas och borta i Gottsunda utanför Uppsala i lördags. La Boule Joyeuse (LBJ) gick obesegrade genom hela tävlingen och klockan 18.35 gick de segrande ur finalen mot Mora.

– Mora var duktig men vi var duktigare, säger Håkan Egnell, en av vinnarna.

– Hemfärden gick jättebra, skrattar Karin Hansson, också vinnare.

LBJ har funnits sedan slutet av sjuttiotalet och är en av Gävles, faktiskt en av Sveriges äldsta klubbar, det var fransmän bosatta här i staden som på sin fritid utövade sporten och 1976 bildades klubben La Boule Joyeuse – De lyckliga kloten.

De träffas och tränar två gånger i veckan på Boulecentret i Gävle, två av medlemmarna åker från Hofors, en från Sandviken och resten från Gävle. De är sex spelare allt som allt och har spelat ihop i flera år.

– Grattis, grattis, grattis till segern, ropar Ylva Hedman, ytterligare en klubbkompis, till gänget innan hon springer vidare.

Inne i boulehallen knastrar det under skorna av gruset och kloten klingar när de slår ihop med varandra. Det märks att de känner varandra väl då det gnabbas kamratligt under träningen. Gänget tränar åtminstone sex timmar i veckan tillsammans så de är samspelta på planen.

– Det är underbart, jättebra, det är här den hör hemma, säger Rolf Raumer om att pokalen för andra gången kommit till Gävle.

Mer läsning