Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är kvinnorna som bryter trenden

/
  • unika. Gavlefastigheters styrelse är unik med kvinnorna i majoritet. Kvinnorna är från vänster Maud Lundh (M), Pälla Elfström (FP), Cathrine Holgersson, vd, Anitha Jabin (M), Rigmor Westlund (S), Åsa Wiklund-Lång (S), ordförande, Catharina Hedin, sakkunnig och Inger Schörling (MP). Bakom står de manliga ledamöterna Leif Eriksson (C), Curt Nygren (S), Max Hebert (V), vice ordförande, Åke Björk, sakkunnig och Lennart Nygren (M). Saknas på bilden gör Per-Olof Skalk (S) och Siw Byqvist-Söderlund (V).

De kommunala bolagen är en manlig värld. I Gästrikland och Norduppland är det bara Gävle kommuns bolag som har en acceptabel nivå med 40 procent kvinnor i sina styrelser. Men vårt område är ändå mer jämställt än riket i stort, visar Arbetarbladets granskning.

Annons

Riksdagens utredningstjänst presenterade tidigare i våras en undersökning som visade bedrövliga jämställdhetssiffror i Sveriges kommunala bolagsstyrelser. 194 av landets 290 kommuner har svarat på enkäten och resultatet visar att 22 procent av styrelseledamöterna är kvinnor.

I vårt område, det vill säga Gästrikland och Norduppland, ser det något bättre ut. Här är lite fler än tre av tio styrelseledamöter i de kommunala bolagen kvinnor. Gävle kommer till och med upp i den nivå som brukar räknas som acceptabel, nämligen 40 procent. Ockelbo och Tierp, däremot, ligger under rikssnittet med 8 respektive 20 procent kvinnor i sina bolagsstyrelser.

Det är partiernas egna valberedningar som är ansvariga för nomineringarna av politikerna. Thorsten Åstrand, valberedare för Centerpartiet i Ockelbo, tycker att det är en grannlaga uppgift och tror att många partier har svårt att få tag på folk som vill ställa upp.

– Det är en överrepresentation av män som kandiderar. Många kvinnor säger att de gärna vill vara med på listan, men inte stå så högt upp så att de riskerar att få något påfrestande uppdrag.

Han tror att många kvinnor är nya inom politiken och därför inte vill ta på sig för stort ansvar. Inkvotering tror han inte på, men tycker att man alltid ska välja det underrepresenterade könet om två kandidater i övrigt har likvärdiga kvalifikationer.

– Men de som är mest lämpade ska sitta. Sedan kan det bli hundra procent kvinnor eller hundra procent män, säger Thorsten Åstrand.

Ann-Sophie Mattisson, tillförordnad ordförande i Moderaternas nomineringskommitté i Gävle, tycker inte att det har varit några stora svårigheter att hitta kvinnor till posterna.

– Men det är förstås viktigt att se över färdigheter och intressen. Om du inte kan de frågor bolagen styrs av kan du sitta och fatta fel beslut, säger hon.

Hon tror att det finns massor med ”duktiga kvinnor” som skulle passa på bolagsposter, men menar att den manliga dominans som generellt råder kan vara en följd av hur partierna utser sina kandidater.

– Att hamna i ett bolag är på ett sätt en belöning, det är lite tyngre än att hamna i en nämnd. Fråga mig inte varför det är så för det är egentligen samma typ av frågor som behandlas men det är en status på ett helt annat sätt, säger Ann-Sophie Mattisson.

Mer läsning

Annons