Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det känns stort att delta”

/
  • GÄVLES CIRKUSHOPP. Nilas Kronlid (högst upp i bilden) från Gävle är en av de uttagna till cirkusfestivalen Festival Mondial du Cirque de Demain som just nu pågår i Paris.

På en av världens förnämaste cirkuskonstfestivaler hoppar Nilas Kronlid mot skyarna.

I helgen är den före detta cirkusstudenten från Gävle i Paris med sin språngbräda.

– Såklart känns det stort att få delta i Cirque de Demain.

Annons

Just nu pågår den stora cirkuskonstfestivalen Festival Mondial du Cirque de Demain i Paris. En av dem som deltar när Nilas Kronlid, som har läst vid cirkusgymnasiet i Gävle och fortsatt till Dans- och cirkushögskolan. Totalt representeras Sverige av sex akter.

Vad betyder det att vara med festivalen för dig?

– När så många inom branschen ser denna festival är det såklart bra för karriären, fler kommer att veta vem jag är, vilket förhoppningsvis leder till fler jobb.

Nilas Kronlid är med i gruppen Balagans, en nycirkusgrupp som består av fyra kompisar och som har jobbat för världsberömda Cirque Du Soleil. Gruppen är akrobatinriktad och Nilas Kronlids specialitet är teeterboard, ett slags språngbräda.

Varför valde du att börja med nycirkusen?

– Varför jag började med cirkus kan jag inte riktigt svara på, det känns ganska otroligt att jag har kommit hit där jag är i dag.

Festival Mondial du Cirque de Demain har sedan starten 1977 varit ett av de främsta ställena att visa upp sig på för unga cirkusartister och avslutas i helgen.

Mer läsning

Annons