Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det skadar inte att vara lite ödmjuk och erkänna det”

/

”Man kan inte vinna alla matcher – och när man förlorar skadar det inte att vara lite ödmjuk och erkänna det”.

Det rådet fick i går landstingdirektören Svante Lönnbark av landstingsfullmäktiges avgående ordförande Björn Forsling (S).

Annons

Det var i samband med att det avgående landstingsfullmäktige, som hade sitt sista möte i går, skulle tacka landstingsdirektören för hans arbete som fullmäktiges ordförande passade på att ge lite goda råd.

Han konstaterade att Svante Lönnbark är en ovanligt energisk och engagerad landstingsdirektör, vilket för mycket gott med sig. En riktig tävlingsmänniska som alltid vill vinna.

Men det finns också en baksida.

– När man är så engagerad går man kanske på för mycket. Då är det bra om man kommer ihåg att vara lite ödmjuk också. Man måste kunna ta ett nederlag, förmanade Björn Forsling (S) vänligt.

Svante Lönnbark har nu senast varit i blåsväder efter att landstinget kritiserats av JO, kritik som landstingsledningen inte riktigt velat ta till sig. Men enligt Björn Forsling är det ingen särskild händelse som fått honom att dela ut rådet.

– Jag tänkte mer generellt. Svante Lönnbark har ju varit en rubrikernas man både på gott och ont. Hans personlighet är sådan att jag tyckte att han kunde behöva ett råd på vägen.

Och Svante Lönnbark lovade att ta till sig det.

– Det kan nog bli lite mildare formuleringar i fortsättningen, svarade han.

Mer läsning

Annons