Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Leva öste lovord över kattänglarna

/
  • annorlunda konsert. Närmare 100 personer samlades utanför katthemmet på Näringen för att få en skymt av Gävlesonen Thomas Di Leva.
  • har katter på hemmet. ”Vi är här för alla hemmets katters skull”, sade Thomas Di Leva medan han stämde gitarren.
  • ville se di leva. Närmare 100 personer samlades utanför katthemmet på Näringen för att få en skymt av Gävlesonen Thomas Di Leva.

Thomas Di Leva öste lovord över eldsjälarna som tar hand om Gävles hemlösa katter när han på söndagen uppträdde på Gefle katthem på Näringen.


– De är kattänglar. Här får katterna en ny chans i tillvaron, sade han och spelade och sjöng några av sin låtar.

Annons

Närmare 100 personer samlades utanför ett av fönstren för att få en skymt av den kända artisten.

Thomas di Leva vågade inte stå utomhus av rädsla för att den akustiska gitarren som skulle förlora tonen i kylan. Så det blev en konsert genom fönstret i stället.

Di Levas fästmö, komikern Zinat Pirzadeh, var också med.

Det var när paret lämnade Zinats två katter på katthemmet som idén väcktes.

– Vi kom på att vi kunde komma på invigningen och spela, berättade Thomas Di Leva som hoppades att det skulle ge lite extra pengar till katthemmets verksamhet.

– Det är inte så märkvärdigt, en vanlig söndagseftermiddag bara, sade han.

Men han medgav att uppståndelsen blev lite större än han räknat med.

De som driver katthemmet brukar inte ta emot katter som har ägare – om det inte handlar om kattägare som blir sjuka eller reser bort och behöver plats för sin katt på pensionatet.

Men i det här fallet gjorde man ett undantag eftersom Thomas och Zinat donerade pengar till katthemmet.

Thomas och Zinat hoppas att de båda katterna, La Luna och Selma, får ett nytt, gott hem. Själva har de inte tid att ta hand om katterna eftersom de ofta är ute på turné.

– Vi är här för alla hemmets katters skull, sade Thomas Di Leva medan han stämde gitarren.

Svesse Svensson och Maria Wedin, ordförande respektive vice ordförande i föreningen Gefle katthem, berättade att de får flera samtal om dagen från folk som inte kan ha kvar sina katter. Ofta skyller de på allergier.

– Vi uppmanar dem att först annonsera för att själva hitta nytt hem för sina katter.

Katthemmet har i dag 17 platser. Dessutom finns fyra i karantänen och fyra på pensionatet samt ett 30-tal katter på jourhem som föreningen anlitar.

Svesse Svensson visade runt bland båsen där föreningens medlemmar rustat och donat efter att man i somras tvingades sanera lokalerna.

Föreningen har dryga utgifter – för hyra, veterinärbesök, mediciner, mat med mera – som man hittills klarat med insamlade pengar. Nyligen fick föreningen tillgång till gamla spikfabriken i Valbo där det ordnas loppas varje helg.

– Kanske kan någon av oss få lön för vårt arbete så småningom, sade Svesse Svensson.

Mer läsning

Annons