Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diös köper sin konkurrent Norrvidden

Fastighetsbolaget Diös köper upp sin konkurrent Norrvidden för 5,8 miljarder kronor. Det gör att Diös fördubblar sitt fastighetsinnehav.

Annons

– Från två medelsmå bolag bygger vi ett stort företag, säger Christer Sundin, vd för Diös.

Genom förvärvet ökar Diös fastighetsvärde från cirka 5,3 miljarder till cirka 11,1 miljarder kronor. Hyresintäkterna ökar från 579 miljoner till 1 263 miljoner.

I Gävle är Diös och Norrvidden sedan tidigare ungefär jämnstora fastighetsägare. Norrvidden äger bland annat Ericssonfastigheten i Teknikparken och de centrala fastigheterna Flanör och Läkarhuset. I andra större Norrlandsstäder, som Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå, är dock Norrvidden en betydligt mer dominant aktör och det betyder att Diös flyttar fram sina positioner ordentligt på de orterna.

– Det här är en tydlig Norrlandssatsning, säger Christer Sundin.

Affären finansieras på så sätt att Diös lånar upp 4,5 miljarder kronor och för in 1,1 miljarder i nytt eget kapital från investerare.

– Det tycker jag är ett styrkebesked som marknaden ser ut nu. Det visar att det finns stor respekt och tilltro till både marknaden och bolaget, säger Christer Sundin.Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons