Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död kropp påträffad i Sundsvall – kan vara kidnappade 23-åringens

/

Den man som rövades bort i Gävle i början av april kan ha hittats död i Sundsvall. En oidentifierad kropp har påträffats och enligt polisen är mannen "identisk" med den 23-årige mannen som rövades bort i Gävle.
Enligt källor till Arbetarbladet är också ytterligare en person anhållen i sin frånvaro sedan i måndags misstänkt för inblandning i bortförandet av mannen.

Annons

LÄS OCKSÅ: Bilen i kidnappningsdramat hittad utbränd

Sundsvallspolisen skriver själva på sin hemsida att en oidentifierad kropp hittades söder om Sundsvall. Samtalet kom in vid lunchtid och mannen ska vara "identisk" med den man som blev bortrövad i början av april från slottsparkeringen i Gävle.

Utöver den pågående förundersökningen som gäller människorov har det nu också startats en förundersökning med rubriceringen mord.

Polisens tekniker har varit vid platsen där kroppen påträffades.

Totalt sitter det sju stycken personer häktade misstänkta för att ha fört bort den 23-åriga mannen den fjärde april.

LÄS OCKSÅ: Mystiska fallet med människorovet växer – sju personer häktade

Två bröder i 20-årsåldern sitter häktade misstänkta för medhjälp till människorov samt en 23-årig kvinna.

Övriga fyra personer är häktade misstänkta på sannolika skäl för människorov. Två av dessa greps under stort polispådrag i tullen vid Öresundsbron där tre målade polisbila och tre civila polisbilar var inblandade.

Enligt källor till Arbetarbladet ska även ytterligare en person misstänkt för inblandning i händelsen vara anhållen i sin frånvaro sedan i måndags.

Utredningen leds av Internationella åklagarkammaren i Stockholm och kammaråklagare Elisabeth Hermanrud. När Arbetarbladet talade med Elisabeth Hermanrud tidigare under onsdagskvällen hade hon inte tid att kommentera ärendet.

LÄS OCKSÅ: Kidnappning i centrala Gävle – 23-årig man bortförd i bil

Mer läsning