Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för hemfridsbrott på julafton

En 33-årig man döms efter ett bland annat hotat en kvinna med kavel och sax, och försökt rulla ut rullstolen hon satt i genom dörren.

Annons

33-åringen har dömts för hemfridsbrott, stöld, olaga hot och misshandel. Händelserna ägde rum i Gävle på julafton. En kvinna besökte en manlig vän för att fira jul. Hon använder rullstol, och 33-åringen hjälpte henne in i huset och hissen. När hon skulle ta sig in i sin väns lägenhet slank 33-åringen in samtidigt.

Mannen och 33-åringen kände varandra ytligt, och 33-åringen öppnade en öl ur ett sexpack han hade med sig. Mannen sade han måste gå efter att han druckit upp. Men 33-åringen öppnade fler burkar. Då började sällskapet bråka. 33-åringen försökte rulla ut kvinnan genom dörren, hotade henne till livet med en sax och en kavel och knuffade omkull mannen.

Sedan stal han en mobiltelefon och en dator. 33-åringen hävdar att de alla haft det trevligt. Men han erkänner gärningarna. 33-åringen döms till skyddstillsyn och att betala skadestånd till kvinnan och mannen

Han har även gjort sig skyldig till snatteri av sexpacket öl.

Mer läsning

Annons