Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till 8 års fängelse för mordförsök

/

Han knivhögg sin ex-flickvän utanför Nordea i Gävle. Nu döms den 22-åriga mannen till 8 års fängelse för mordförsök samt utvisning ur landet.

Annons

Gävle tingsrätt meddelade domen vid klockan 11 på torsdagsförmiddagen.

Åklagaren Birgitta Fernlund yrkade på ett hårt straff, 10 års fängelse, ett straff som vanligtvis utdöms för fullbordat mord. Detta eftersom hon ansåg att mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet vid händelsen. Men domen blev 8 års fängelse.

Mannen döms för mordförsök, grov misshandel, misshandel och olaga hot. Han utvisas dessutom ut ur landet och får inte komma tillbaka förrän år 2025.

Det var en kväll i mars i år som bråket utbröt vid Nordea i centrala Gävle. Mannen blev aggressiv, knivhögg sin före detta i en taxi ett flertal gånger och misshandlade dessutom fyra personer som försökte stoppa bråket.

Mannen medger att han varit på platsen men nekar till brott.

Hans advokat Conny Engstrand yrkade på att brottet skulle rubriceras som grov misshandel istället för mordförsök men den linjen gick alltså inte tingsrätten på. Tingrätten dömer honom till att betala skadestånd till kvinnan på drygt 150 000 kronor och även till fyra personer som han misshandlat i samband med händelsen.

Ett överklagande ska ha kommit in till tingsrätten senast den 16 juli.

LÄS MER:

30-årig kvinna utsatt för mordförsök

Åklagare yrkar på 10 års fängelse

Mer läsning

Annons