Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Donerad räddningsbåt är döpt

/
  • Glädje. Clarence och Birgitta Dybeck donerade båten till sjöräddningssällskapet. Mellan dem på bilden står Catarina Ljung-Dybeck som är båtens gudmor och runt omkring dem finns den glada besättningen.
  • Premiär. Folke Patriksson, Sjöräddningssällskapets ordförande, och Catarina Ljung-Dybeck, båtens gudmor, var med på premiärturen ut i viken.
  • Gudmor. Catarina Ljung-Dybeck är båtens gudmor och fick åka med på premiärturen i Bönan.
  • Glädje. Clarence och Birgitta Dybeck donerade båten till sjöräddningssällskapet. Mellan dem på bilden står Catarina Ljung-Dybeck som är båtens gudmor och runt omkring dem finns den glada besättningen.
  • Högtidligt. När Rescue Greta Dybeck invigdes var det med pompa och ståt. Båten gör det nu möjligt för Sjöräddningssällskapet att rycka ut i alla väder.
  • Flagga. Mathias Darmell tar emot doppresenter från Gävle Hamn. Många kom för att gratta sällskapet till den nya båten.
  • Gudmor. Folke Patriksson, ordförande i Sjöräddningssällskapet, skakar han med den nya båtens gudmor, Catarina Ljung-Dybeck,

Sjöräddningssällskapet i Gävle har fått en ny båt - Rescue Greta Dybeck. Familjen Clarence Dybeck har donerat båten som är utvecklad just för sjöräddning. – Nu kan vi vara en resurs året om och i alla väder, säger Mathias Darmell, stationschef.

Annons

Det var under högtidliga former som Rescue Greta Dybeck döptes vid Lotsstationen i Bönan. Båten är en donation från familjen Clarence Dybeck och för Clarence ett sätta att ge tillbaka till sjön.

– Jag har levt med sjöfart hela livet och haft tur att få göra det jag drömde om som grabb. Sjöräddningssällskapet gör ett jätte bra jobb, och det är det värt att satsa på, säger han.

Båten är döpt efter Clarences mamma, Greta Dybeck, som växte upp i Bönanviken, även hon hade en stor kärlek för sjöfart.

Den nya båten är av den senaste modellen och helt utvecklad för sjöräddning. Den är självrätande, vilket innebär att den inte kan vändas upp och ner utan att tippa tillbaka, har låga kanter att klättra över och är byggd i högteknologiskt material.

För Sjöräddningssällskapet innebär båten nya möjligheter. Den andra båt som finns tillgänglig är helt öppen och gör användandet mer begränsat.

– Det här betyder oerhört mycket för oss. Nu kan vi vara en resurs året om, 24 timmar om dygnet och i alla väder och situationer. Det är fantastiskt, säger Mathias Darmell, stationschef på Sjöräddningssällskapet.

Mer läsning

Annons