Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopningshärvan får en fortsättning

Dopningshärvan i Gävle, där en 34-åring nyligen dömdes till tre års fängelse, ser nu ut att få en fortsättning. I helgen hittade polisen stora mängder dopningspreparat hos en Bollnäsbo som fanns med i den tidigare utredningen. På torsdagen häktades han misstänkt för grovt dopningsbrott.

Annons

Dopningsdomen i Gävle för tre veckor sedan var steg två i en stor dopningsutredning som Gävlepolisen inledde 2008. Den resulterade i ett tillslag mot 47 personer över hela landet sonm polisen kallade den största dopningsrazzian någonsin.

En 52-årig Gävlebo som bedrivit omfattande näthandel med dopningspreparat var huvudman i den utredningen. Polisen hittade mängder av dopningspreparat gömda hemma hos 52-åringen och hans sambo i ett radhus i Gävle.

Med i den utredningen fanns även en 34-årig Gävlebo, verksam i ett gym i Gävle. Då fanns inga bevis mot honom, men i maj i år greps han och häktades. Polisen fann då ett rekordstort lager dopningspreparat i hans förråd i samma kvarter som gymet. Även 52-åringen greps på nytt.

Husrannsakan gav resultat

För tre veckor sedan kom domen mot dem. 34-åringen fick tre års fängelse. 52-åringens straff bakades samman med den tidigare domen.

I den domen nämns också en av 34-åringens medarbetare, en 32-årig Bollnäsbo. De har tillsammans beställt preparat på internet, uppger 34-åringen. 32-åringen var redan då delgiven misstanke om dopningsbrott.

Men i helgen gjorde polisen en husrannsakan i 32-åringens bostad i Bollnäs och hittade så mycket dopningspreparat att han nu själv är misstänkt för grovt dopningsbrott.

Mer läsning

Annons