Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duchess Dubois lärde ut brösttoffssnurrar

/
  • Donna Delight och Duchess Dubois tillsammans med ledarna på Dinali Center. Högst upp Stina-Lisa Österström, Diana Garneij, Angelica Morin (vänster) och Maja E. Karlström (höger).
  • Donna Delight kom från Stockholm tillsammans med Duchess Dubois för att lära ut grunderna i burlesk. Hon har själv bara hållit på i ett och ett halvt år, men har redan tagit en plats i truppen The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue.
  • Duchess Dubois är grundare av Burleskakademien i Stockholm.
  • Diana Garneij driver Dinali Center och hade i går bjudit in Duchess Dubois från Burleskakademien.
  • Tjejerna som gör Gävle lite sensuellare: Angelica Morin, Diana Garneij, Stina-Lisa Österström och Maja E. Karlström. I vanliga fall lär de ut pole dance och polesque i Gävle, men i går var det burlesk som gällde för hela slanten. Duchess Dubois från Burleskakademin kom till Dinali Center i Gävle för att lära ut grunderna.

Brösttofsar, höftrullningar och mycket hud.

I går fick åtta kvinnor en snabbskolning i burleskens grunder på Dinali Center i Gävle.

– Bjud på skrattgroparna och volangerna, säger Duchess Dubois från Burleskakademien.

Annons

Hon syftar i det här fallet på celluliter och valkar. Burlesk handlar nämligen mycket om att bjuda på sig själv och att trivas i sin egen kropp, oavsett storlek. Och att leva ut – more is more är grundbudskapet.

– Det kan vara ett hinder som är svårt att ta sig förbi, men när man väl har trillat över på andra sidan finns det inget som kan hålla en tillbaka, säger Duchess Dubois, som endast använder sitt artistnamn i mediala sammanhang.

Hon är grundare av Burleskakademien och truppen The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue, som har prisats internationellt. I går höll hon tillsammans med sin assistent, Donna Delight, en tre timmars workshop.

Deltagarna fick lära sig bland annat bump n' grind och tasseltwirling, vilket betyder höftslängar, höftrullningar och brösttofssnurr.

– Mest står man och gapar: "hur gjorde hon det där?", säger Elina Munter, som testade burlesk för första gången.

Hon berättar att hon ville prova på för att bättra på sin självkänsla och för att det verkar roligt.

Det är hon inte ensam om. Burlesk blir allt mer populärt i Sverige och Duchess Dubois kan se flera förklaringar till det.

– Det finns inte så mycket laddning kvar i det avklädda längre i dag, men burlesken bygger upp spänning. Det är också bra för självkänslan, att få trivas med sin kropp, säger hon och tillägger.

– Och leva ut den totala glamouren.

Mer läsning

Annons