Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dusch upp i kommunfullmäktige

/
  • Makarna Johansson har fått ny energi nu när frågan har uppmärksammats i media, och de kommer gå vidare i saken antingen med en ny ansökan till kommunen eller med en anmälan till JO.

Alzheimerssjuka Barbro Johanssons dusch blir nu en fråga på högsta politiska nivå. Centerns Marina Alfredsson-Bror lyfter upp frågan till kommunfullmäktige och riktar stark kritik mot Gävle kommun.
– De har förhalat processen med snårig byråkrati och godtyckliga beslut, säger hon.

Annons

I dag berättade Arbetarbladet om Sigvard Johansson och hans alzheimerssjuka fru Barbro som i fyra år har väntat på att få en ny dusch.

Marina Alfredsson-Bror (C) har följt paret Johanssons kamp. Igår lämnade hon in en interpellation där hon kritiserar hur ärendet hanterats.

– Det är skrämmande att en person så godtyckligt får bestämma det här. Kommunen har inte följt förvaltningslagen. Jag råder paret att JO-anmäla, säger hon.

Enligt henne är motargumenten, att kommunen har en stram budget när det gäller handikappanpassning, struntprat.

– Enligt Boverket finns det ingen gräns för hur mycket pengar man kan lägga på en anpassning, säger Marina Alfredsson-Bror (C).

På Länsstyrelsen, som är tillsynsmyndighet, har man tagit del av vad paret Johansson har sagt om kommunens hantering av ämnet.

– Det låter oerhört oproffsigt, och åtta månader känns som en lång tid, säger socialkonsulent Kristina Söderborg:

Hon menar att paret Johansson hamnat i ett rättslöst läge, då tidsgränsen för att överklaga hos länsrätten passerat.

– Det låter definitivt som ett fall för JO, säger hon.

David Eldrot är chef på tekniska kontoret och ytterst ansvarig för hur ansökan hanterats. Han vill inte uttala sig men säger att ha ska titta närmare på frågan.


Tel. 026-15 93 00
redaktionen@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons