Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter flytten väntar Norge: "100 miljoner i omsättning är möjligt"

/
  • Anders, Pernilla, Karl, Jeff och Caroliné, några av Partykungens 27 anställda utanför företagets nya lokaler i Ersbo industriområde söder om Gävle.
  • Från 1 500 kvadratmeter till 5 700.

Partykungen har växlat upp, från 1 500 kvadratmeter på Näringen till 5 700 i Ersbo. Nu ska den norska marknaden erövras.

Annons

Företagsraketen Partykungen, som levererar prylar och kläder för fest och maskerad, är den senaste etableringen i Ersbo. Den 1 mars gick första paketet i väg från den nya adressen. Varje dag skickas mellan 500 och 1 500 försändelser. Det är ingen tillfällighet att företaget hamnade här, snett över ­Ersbogatan finns Post­nord, en viktig samarbetspartner.

– Det här är ett område med uppsving och närheten till vår leverantör var förstås en fördel, särskilt för dem, säger ekonomiansvarige Jeff Jansson.

Joel Svensson skapade företaget 2009, Jeff Jansson anslöt året därpå. Sedan dess har företaget fördubblat omsättningen varje år. I dag omsätter Partykungen hundra miljoner kronor och företagat har hyllats och prisats flera gånger. Joel Svensson aspirerar just nu på titeln årets företagare i Gävle. Besked i april.

– Vi har länge varit i behov av större lokaler och det blev till slut långsiktigt motiverat att bygga nytt, säger Jeff Jansson.

Ersand förvaltning har formgivit lokalerna i stor utsträckning efter hyresgästens önskemål. Jeff Jansson visar personalens lounge som ännu inte riktigt är klar och som ska innehålla platsbyggda sköna soffor, tv-spelshörna och hängmatta(!). Från övervåningen ner till den stora lagerlokalen finns, bredvid spiraltrappan, en tunnelrutschbana.

– Först trodde vi inte att vi skulle behöva hela lokalen, men för att optimera våra flöden bestämde vi oss för att ta alla kvadratmeter själva, säger Jeff Jansson.

Logistiken är förfinad. En handdator visar hämtarna rätt runt hyllorna. Vagnarna fylls på och lämnas vid paketeringen. Rullbandet transporterar paketen till utlastningen. Alla 27 anställda jobbar dagtid, men under tre veckor kring halloween då köpruschen är som störst, är det skiftgång. Jeff Jansson berättar att september och oktober utgör halva årsomsättningen.

I dag kan både danska och finska kunder e-handla från Partykungen. Nu står företaget i startgroparna för en Norgesatsning. Kundtjänsten har förstärkts med en norsktalande tjej.

– En omsättning på 100 miljoner är säkert möjlig i Norge, säger Jeff Jansson.

Mer läsning

Annons