Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst man fångades in utanför tingsrätten – misstänkt för våldtäkt

/
  • Mannen fångades in utanför Gävle tingsrätt när han skulle närvara på en förhandling.

Klockan 11 under tisdagen i Gävle greps en efterlyst 28-årig man utanför Gävle tingsrätt.
Han var anhållen i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt, övergrepp i rättssak och utpressning.
– Han visste inte om att han var efterlyst, säger åklagare Therese Stensson.

Annons

Brotten ska ha begåtts under en kortare period i slutet av maj tidigare i år. En kvinna i 35-årsåldern hade frivilligt valt att träffa mannen, som visade sig vara allt annat än trevlig. De var tillsammans i mannens lägenhet i Gävle under ett par dagar.

– Kvinnan menar att mannen våldtog henne och utpressade henne att köpa saker åt honom, berättar åklagare Therese Stensson.

Övergreppet i rättssak handlar om att mannen också hotade kvinnan i syfte att få henne att inte anmäla händelserna, berättar Therese Svensson vidare. Någon närmare information vill hon inte gå ut med.

28-åringen hittades flera månader efter att brotten begicks men hade inte hållit sig undan medvetet. Polisen gjorde en husrannsakan hos mannen i ett tidigt skede – då var han inte hemma. Polisen valde sedan att vänta in ett läge att få tag på mannen – som hela tiden var helt ovetandes om att polisen var efter honom.

– Det är inte alltid så att man söker natt och dag efter en brottsmisstänkt, resurser måste prioriteras. Nu var det så att han var kallad till en förhandling på Gävle tingsrätt och då passade polisen på när han dök upp, berättar Therese Stensson.

Nu sitter mannen anhållen.

Mer läsning

Annons