Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevarbete fixar bokhyllor i Sydafrika

/
  • nyttigt projektarbete. Sofia Krigh, Broderick Lundbäck, Per Hallgren, Sandra Elander, Jeff Wijesinghe, Joni Halonen fick ta emot checken på 10 000 kronor som bland annat ska användas till att ordna bokhyllor på ett skolbibliotek i den sydafrikanska byn Cata.

Deras projektarbete går ut på att fixa hyllor till ett skolbibliotek i byn Cata i Sydafrika.
I går fick de sju eleverna på Borgarskolans Samhällsvetenskapliga program ta emot en check på 10 000 kronor från Biståndsgruppen och Gävle Afrikagrupp.

Annons

Under läsåret har de sju eleverna gjort ett projektarbete som har gått ut på att de samlat in pengar till en skola i byn Cata, som ligger alldeles utanför Buffalo City, Gävles vänort i Sydafrika.

– Vi har bland annat sålt kakor, hjälpt till hemma och skottat snö hos grannarna, berättar Sandra Elander.

13 000 kronor skickas ned

Gymnasieeleverna har även hjälp Biståndsgruppen i Gävle och Gävle Afrikagrupp att informera om organisationernas verksamheter och samla in pengar med bössor på stan. I går lämnade Ove Ericsson från Gävle Afrikagrupp och Gerardo Lizano från Biståndsgruppen över checken som visade att 10 000 kronor är insamlade. Sammanlagt med elevernas pengar blir det nästan 13 000 kronor som nu ska skickas ned till högstadieskolan i Cata.

– Pengarna ska gå till hyllor så att de kan rusta upp sitt skolbibliotek. Om det blir pengar över ska de användas till att köpa datorer och ordna internetuppkoppling till eleverna. Det känns roligt att kunna hjälpa andra människor, säger Jeff Wijesinghe.

Mer läsning

Annons