Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Eleven tar en risk som lämnar skorna”

Rektor Katarina Åkersten säger att det är svårt för Borgarskolan att garantera att saker, kläder och skor inte försvinner.
– Jättetråkigt att det händer. Lärarna brukar uppmana eleverna att ta med värdesaker in i idrottshallen, säger hon.

Annons

Eleverna har alla en tagg, en nyckel, för att komma in i idrottshallen. Men väl därinne passade någon på att stjäla ett par blå Converseskor. Trots att skorna var vid ingången till hallen och inom synhåll för elever och personal.

– Jag kan inte svara på hur det var vid det specifika tillfället, man vet ju inte om någon öppnat dörren så att obehöriga kommer in, säger rektor Katarina Åkersten.

– De kan välja att bära med sig skorna in i idrottshallen och lägga dem bredvid platsen där de sitter. Vi brukar påminna eleverna om att se efter sina saker, till exempel mobiltelefoner, och inte lägga dem från sig. Men att skor försvinner är lite ovanligare.

Hans Brandén, administrativ chef på Utbildning och arbete vet vad som gäller vid stöld i skolan:

– Policyn är att kommunen inte ersätter stöld i skolan. Det kan sluta med missbruk, att många påstår att det blivit av med saker, säger han.

Men han påpekar att om skolan varit försumlig, till exempel fick en elev byxorna förstörda av en spik under ett bord. Då ersätts skadan av skolan.

– Nej. Rena stölder ersätts inte. Men det är i och för sig en risk eleven tar att lämna skorna där.

Mer läsning

Annons