Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvis kommer till Nordost på nationaldagen

På nationaldagen blir det stor fest i stadsdelen Nordost i Gävle. – Tanken är att lyfta nationaldagen för alla som bor här. Vi har gjort ett internationellt program, säger Lasse Wennman, projektledare för Nordostprojektet.

Annons

Det bor ungefär 2 000 personer i stadsdelen Nordost i centrala Gävle, många av dem har utländsk bakgrund. För första gången ska det ordnas ett stort nationaldagsfirande i bostadsområdet.

– Det blir en underhållningsdag med mycket dans och musik. Bland annat kommer Elvis. Han är en känd artist i Chile och har aldrig tidigare spelat i Sverige, säger Lasse Wennman.

Förutom svensk folkdans, blir det även folkdans från Balkan, Rwanda och latinamerikansk dans. En hoppborg kommer att finnas för barnen och den som inte är höjdrädd får åka upp i räddningstjänstens skylift. En Guitarhero-tävling är utlyst. Och ett världsrekordförsök ska hållas. Veronica Andersson från Gävle ska bygga ett torn med 42 drickabackar. Rekordet ligger på 38. Alla som vill får prova att bygga ett drickabackstorn.

Festligheterna äger rum på fotbollsplanen.

– Jag hoppas att alla kan komma och att det blir samma ös som när Stones är på Ullevi, myser Lasse Wennman.

Hela arrangemanget har en budget på 10 000 kronor. Det är bland annat Gavlegårdarna, Gävle kommun och Studiefrämjandet som är med och sponsrar.

Mer läsning

Annons