Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fest- och pengafixare

/
  • Festfixaren Susanne Lindgren med sina pojkar Tor och Viking.

Susanne Lindgren i Bomhus är en festfixare utöver det vanliga. Hon har kul med sina vänner samtidigt som det strömmar in pengar till välgörande ändamål.

Annons

Hon säger att hon alltid varit den som velat fixa fester, både på jobbet och privat, och gärna med ett tema. Förra våren bjöd hon in till en tjejfest där tanken vara allt skulle gå i rosa. Steget därifrån till rosa bandet var inte långt och då gav hon festen ytterligare en dimension; en insamling.

– Jag bjöd femton tjejer och tänkte att var och en skulle kunna skänka en hundring. Men så fick festen spridning på sociala medier och många fler började engagera sig, berättar Susanne Lindgren.

Pengar kom i en strid ström. Totalt blev det 5 620 kronor som hon oavkortat skänkte till organisationen Kämparnas Dag, som stödjer cancerdrabbade barn.

– Jag såg en film om Malva som gick bort i cancer och bara var tre år gammal. Som mamma är det svårt att greppa en sådan upplevelse. Nu har jag kontakt med Malvas mamma som tycker att vår insamling var ett fint initiativ, säger hon.

För två veckor sedan var det dags för en ny fest, nu med pirattema. Den här gången gick behållningen till Alzheimerfonden. En kvinnlig bekant till Susanne Lindgren har nyligen fått två dystra besked. ­Både hennes pappa och hennes make har fått diagnosen alzheimer. Maken är bara 49 år.

– Därför kändes det självklart att pengarna skulle dit, säger Susanne Lindgren och visar upp det tackbrev hon fått från Alzheimerfonden.

– Målet var att överträffa förra årets resultat och det klarade vi med råge. Vi fick ihop 6 180 kronor. Det blev ännu större spridning den här gången, runt om i Gävle och även i Hälsingland där min släkt kommer ifrån.

Hon har redan tankarna på nästa fest. En per år vill hon arrangera och hon föreslår att andra kan göra likadant – förena nytta med nöje.

Mer läsning

Annons