Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fyrdubbling av omhändertagna på Läkerolen

Antalet personer omhändertagna på grund av berusning under Brynäsmatcherna fyrdubblades under förra året.

Annons

– Vi har skärpt till oss vad gäller omhändertagande, förklarar supporterpolisen Björn Orrsten.

Under 2010 omhändertogs 20 personer för fylleri i samband med Brynäsmatcher på Läkerol arena, (totalt 27 matcher). Enbart under matchen mot Djurgården 27 november omhändertogs sex personer, varav två var minderåriga.

2010 års siffror är en rejäl ökning i jämförelse med 2009 års siffror, då endast fem personer omhändertogs för fylleri i samband med Brynäs hemmamatcher.

Fler poliser

Den största anledningen till ökningen av antalet omhändertaganden är enligt supporterpolis Björn Orrsten att fler poliser har funnits på plats under matcherna.

– När vi inte har haft tillräckligt med folk har vi bara fört ut dem (de överberusade), ut ur arenan, förklarar Orrsten.

Björn Orrsten tycker inte att det varit så många omhändertaganden med tanke på hur mycket människor som befinner sig i arenan under de mest publikdragande matcherna.

– Det är fem utskänkningsställen och samtidigt mer folk än i citykärnan under en helgkväll, säger han.

Smugglingen kan öka

Björn Orrsten är inte heller säker på att det blir mindre för honom och hans kollegor att göra om det inte längre går att köpa alkohol på Läkerol arena.

– Det är svårt att svara på. Men risken är att de i stället försöker smuggla in dricka, som de gjorde förr, innan utskänkningstillståndet.

Mer läsning

Annons