Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En oas trollas fram i Norrsundet

/
  • Slutspurten. I dag, onsdag, invigs trädgårdsmästarelevernas projekt på Fyren i Norrsundet. Malin Flodström, Yohanna Amselem, Karl Persson och Malin Wedrén är gruppen som utformat trädgårdsytan.

Nu råder blomstrande tider på Fyren i Norrsundet. Trädgårdsmästarelever från Högskolan i Gävle jobbar som bäst med att trolla fram en grönskande oas i den tidigare sterila miljön.

Annons

De blivande trädgårdsmästarna med koppling till Wij Trädgårdar, utsåg Fyren som lämplig projektplats för elevarbetet. Malin Flodström, Karl Persson, Malin Wedrén och Yohanna Amselem heter de som arbetat i Norrsundet.
– Vi tittade och funderade länge innan vi lade fram två förslag till hur det kunde se ut, förklarar Malin Wedrén. Det häftiga huset med alla vinklar och vrår kompletterades med rundade former i rabatterna dit dansbanans form kopplades.
Mycket arbete blev det genom att plattorna skulle lyftas upp, och den underliggande asfalten skulle dräneras. Bänkar snickrades samman med de stora blomsterlådorna där torn av armeringsjärn snart ska klättras av doftande kaprifol.
Det är enbart perenner som planteras, och de olika växterna anpassas efter solläge eller skuggplats.
Snart finns det röd solhatt, stjärnflocka, kantnepeta, amerikanskt älggräs, ormrot och höstsilverax.
–Det ska blomma hela perioden här, säger Malin Flodström.
I dag, onsdag klockan tre, är det invigning av den nya trädgårdsytan. Förhoppningsvis blir det ett nytt elevprojekt nästa år; då med strömmen och vattenspegeln som utgångspunkt.


Tel. 026-15 93 00
ulrica.kallstrom@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons