Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rånmisstänkt släpptes – en annan greps

Gävlepolisen tvingades släppa en rånmisstänkt ung man i går, men grep i stället en annan. En 17-åring som var anhållen i sin frånvaro för ett annat brott greps på centralstationen. Under torsdagen pekades han ut som en av dem som rånade en 28-årig kvinna på Nygatan nyligen.

Annons

Polisens rångrupp trodde sig på torsdagen ha gripit den förste skyldige för ett av de många rånen i Gävle. 22-åringen som rånades i ett trapphus på Hamiltongatan pekade samma kväll ut gärningsmannen som då satt på McDonalds vid Stortorget.

– Men utpekandet var inte hundra procent säkert. Och ett vittne kunde inte heller peka ut honom, så han måste släppas, säger Stefan Löfberg, kriminalutredningschef i Gästrikland.

Natten till torsdagen grep polisen på centralstationen i Gävle en 17-åring som var anhållen i sin frånvaro. Under dagen visade det sig att han även kunde knytas till ett av de andra rånen i Gävle. Den 28-åriga kvinna som nyligen attackerades av ett ungdomsgäng vid Nians parkeringsutfart kunde ge ett säkert utpekande av honom.

Ett par personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för några av rånen i Gävle. Men ett antal andra rån återstår att lösa.

– Vi jobbar vidare. Det är sex-sju man som jobbar heltid med utredningarna nu, säger Stefan Löfberg.

Mer läsning

Annons