Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolan släppte loss

/
  • HAR KUL. Hussein Ibraheem gör allt vad han kan för att hänga med i svängarna. Det är ju inte varje dag streetdance står på schemat för femteklassarna på Engelska skolan.
  • UPPKLÄDDA. När Internationella barndagen firades på Engelska skolan på måndagen nappade några elever på idén att klä sig i kläder från olika länder. Frida Blomstedt tyckte att det var kul att kunna ha sin japanska kimono på sig i skolan, medan Sofia Lundgren tyckte att en blågul tröja passade eftersom hon kommer från Sverige.
  • RÄTT BEN. När streetdance står på skolschemat gäller det att hålla tungan rätt i mun och föra skillnad på höger och vänster. Kevin Stjerndorff heter killen i mitten.               I går firade Internationella Engelska skolan i Gävle Internationella barndagen med aktiviteter kopplade till olika länder. Lärare från andra länder än Sverige pratade om hur det var att vara barn där de växte upp.

Första måndagen i oktober firas Internationella barndagen. På Engelska skolan i Gävle uppmärksammades det med dans, tipspromenader och att lärare från olika länder fokuserade på sitt ursprung.

Annons

Några av lärarna på 4–6-skolan var dagen till ära uppklädda i folkdräkter från olika svenska landskap. En annan, Lena Wallsgrove, såg mer ut som en engelsk skolflicka och berättade för sina elever om sina minnen från sin barndom i England. Klassrummet hon höll till i blev England för en dag, medan andra klassrum förvandlades till Australien, Schweiz och Frankrike.

Bland eleverna var det inte så många som nappade på idén att klä sig i kläder typiska för olika länder. Men Frida Blomstedt och Sofia Lundgren tyckte att det var en rolig idé. Frida satte på sig en kimono från Japan, där hon varit flera gånger, och Sofia en blågul tröja.

– Jag tänkte att eftersom jag kommer från Sverige kan jag ta på mig en sån i dag, berättar hon.

De båda, och kompisen Hanna Bostedt, tycker att det är superkul att skolan gör en sådan stor sak av Internationella barndagen och att det blir lite annorlunda än en vanlig skoldag.

I gympasalen turades eleverna om att dansa streetdance ihop med instruktörer från Club Latino Zenzen.

Mer läsning

Annons