Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolans elever fick lära sig vett och etikett

/
  • COCKTAILPARTY. Sabina Söderberg, Anna Ekberg och Freja Liljedahl i 8 c tyckte att det var kul med en ladies and gentlemens day. ”En del har vi nog lärt oss som vi kan ha nytta av i framtiden”, säger Sabina Söderberg.
  • LADIES I SLIPS OCH MUSTASCH. Cecilia Larsson, Tove Findin och Cornelia Selinder i 7c struntade i att ta på sig klänningar och körde med skjorta och slips i stället.  ”Jag använder aldrig klänning annars”, säger Cornelia.

En dam ska alltid sitta med benen ihop, bära välstrukna kläder och aldrig höja rösten medan en gentleman ska hålla upp dörren, dra ut stolen för damen och alltid erbjuda sig att betala.
I går ordnade Engelska skolan i Gävle en ladies och gentlemendag för att lära eleverna vett och etikett.

Annons

Eleverna i årskurs sex, sju och åtta på Internationella Engelska skolan i Gävle hade i går en speciell temadag.

Flickorna hade festklänning och pojkarna var klädda i kostym och slips. De fick gå en tipsrunda och besvara etikettfrågor på engelska, dansa, mingla och lära sig etikettsregler.

– Det känns lite gammaldags men det är roligt att klä upp sig och det är kul att se killarna i slips och kostym. En del av det vi har lärt oss tar man nog med sig ut i vuxenlivet, säger Freja Liljedahl i 8c.

I varje årskurs delades biobiljetter ut till den elev som ansträngt sig mest för att vara en perfekt gentleman eller dam. Bland sjuorna utsågs Simon Svanström till årets gentleman.

– Det vet jag inte om jag är men det är jätteroligt att klä upp sig. Jag har lärt mig att man ska dra ut stolen och öppna dörrar för tjejer.

Men Cecilia Larsson, Tove Findin och Cornelia Selinder ville inte klä sig som damer utan valde i stället slips och målad mustasch.

– Jag använder aldrig klänning så jag tänkte inte göra det i dag heller, säger Cornelia Selinder.

Rektor Anna Ek förklarar att dagen ska betraktas som ett trevligt avbrott i vardagen.

– Vi vill lära barnen att uppföra sig och vara artiga.

– Hela vår skola jobbar året om med att lära barnen likabehandling och respekt för andra. Den här dagen är en ytterst liten del av vår verksamhet. Det var faktiskt ett önskemål från eleverna. De tycker att det är kul att få klä upp sig.

Mer läsning

Annons