Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolans rektor slutar

Engelska skolans rektor, Anthony Millward, slutar efter knappt två år. – Han slutar på egen begäran. Det är mycket ledsamt att han lämnar oss, säger Barbara Bergström, ägare av Internationella Engelska skolan.

Annons

I augusti 2006 tillträdde Anthony Millward tjänsten som rektor på Engelska skolan i Gävle. Han har kritiserats av elever för att vara mycket striktare och strängare än sina föregångare. Det har också gjorts ett antal anmälningar till Skolverket mot skolan, det gäller bland annat bristande elevvård och ständiga lärarbyten.

Men det är inte skälet till att han slutar.

– Han behöver jobba med sitt förhållande. Hustrun är från Kanada och tillsammans har de en treårig dotter. Det har varit svårt för dem i Gävle, de har bland annat haft ett inbrott i huset. Hustrun är nu i Kanada och hon vill inte återvända till Gävle, säger Barbara Bergström.

Enligt Barbara Bergström slutar Anthony Millward på egen begäran. Hon betonar att det inte handlar om någon uppsägning.

– Officiellt har han begärt tjänstledigt i ett år för att få tid att reda ut situationen.

Det blir den tredje rektorn som slutar sedan skolan startade i Gävle 2003. Skolans första rektor Peter Fyles är numera vd för Internationella Engelska skolan.

Personalen informerades vid ett möte i går. Inom några dagar ska ett personligt brev skickas ut till föräldrarna där rektor Anthony Millward förklarar varför han slutar.

– En ny rektor kommer att utses i slutet av veckan, säger Barbara Bergström.

Arbetarbladet har sökt Anthony Millward för en kommentar men han var inte anträffbar i går.

Mer läsning

Annons