Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkelt att ta bussen till Valbo

/
  • BUSSSTOPP. På drygt fem minuter går det nu att ta sig med buss till Valbo köpcentrum från både centrala Gävle och Sandviken sedan det byggts hållplatser precis vid motorvägen.
  • BUSSTOPP. På drygt fem minuter går det nu att ta sig med buss till Valbo köpcentrum från både centrala Gävle och Sandviken sedan det byggts hållplatser precis vid motorvägen.
  • GAMLA PLANER. X-Trafiks affärschef Lars Björling berättade att planerna på motorvägshållplatser funnits ända sedan 1998.
  • INVIGDE. Kommunalråden Roger Persson från Gävle och Carl-Ewert Ohlsson från Sandviken hjälptes åt att inviga nya motorvägshållplatserna vid Valbo köpcentrum och köpstad.

Ett lyft för miljön och för det kollektiva resandet inom Gävle-Sandviken. Så beskrevs de nya motorvägshållplatserna efter riks 80 i Valbo vid gårdagens invigning.

Annons

På drygt fem minuter går det nu att åka buss till Valbo köpcentrum från både centrala Gävle och Sandviken. 41:an med en turtäthet på en resa i kvarten under högtrafik stannar sedan i tisdags på nya hållplatser efter motorvägen mellan gamla köpcentrum och nya köpstaden.

– Trots att marknadsföringen varit blygsam är det redan många som börjat utnyttja den här möjligheten. Framför allt ungdomarna verkar ha upptäckt att det nu är enkelt att ta sig till Valbo, säger projektledaren Lena Wigren från Xmats (miljönanpassat transportsysten i Gävleborg)

Investeringen i motorvägshållplatser samt gång- cykeltunnel mellan de både handelsområdena för cirka 15 miljoner kronor har skett i samarbete mellan X-trafik, Gävle kommun, Valbo köpcentrum/köpstad, KF Fastigheter, Xmats och Vägverket.

Vid lördagens invigning framhölls satsningen som ett lyft för miljön och det kollektiva resandet inom regionen.

– Man ska inte behöva vara beroende av bil för att leva i ett modernt samhälle, sade kommunalrådet Roger Persson om hållplatserna som gör att kunder och personal nu kan ställa bilarna och ändå ta sig till affärerna på ett snabbt och smidigt sätt från både Gävle och Sandviken.

 

 

 

Mer läsning

Annons