Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esri siktar på 100 nya jobb i Gävleområdet

/
  • Nyanställer. Nedläggningen av Ericssons i Gävle gynnar rekryteringen hos Gävleföretaget Esri S-group, berättar företagets vd Per Carlsson.

Gävleföretaget Esri S-group växer i lågkonjunkturen. Under de närmaste månaderna rekryteras ett 20-tal personer, varav knappt hälften får sin bas i Gävle.

– Flera av kandidaterna jobbar i dag på Ericsson, säger Per Carlsson, vd i Esri S-group, som konstaterar att nedläggningen av Ericssons Gävlefabrik underlättar rekryteringen.

Annons

Esri S-group säljer och utvecklar programvaror för geografiska informationssystem, GIS.

Under de senaste tio åren har företagsgruppen växt från 16 till 150 anställda. Av dem finns i dag 45 i Teknikparken i Gävle.

Fick bygga nytt

I höstas röstade ett oenigt kommunfullmäktige igenom beslutet att låta Esri S-group bygga nytt kontor vid Stora Vall, i utkanten av Teknikparken.

Per Carlsson hoppas att detaljplan och bygglov blir klart till sommaren. I så fall kan företaget flytta in i de nya lokalerna under första kvartalet 2011.

Nybygget ger Esri möjligheter att utveckla fler ”galna idéer”, som Carlsson uttrycker det.

Hoppas bli 150

– Målet är att vara 150 medarbetare i Gävle om två-tre år, säger han.

Ett hinder kan vara svårigheterna att få tag i ”rätt kompetens”, konstaterar han. Esri söker IT-arkitekter, utvecklare och projektledare, gärna med kunskaper om både GIS och data.

Trots lågkonjunkturen växer Esri i år med 13–14 procent.

Effektivare

Per Carlsson förklarar det med att GIS medverkar till effektivare transportplanering, distribution, säljorganisation med mera – satsningar som kan spara pengar för både privata företag och offentlig sektor.

Mer läsning

Annons