Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Estraden har flyttat in i Gasklockorna

/
  • krogshow. Estraden har nu flyttat till Gasklockorna och vinterns stora arrangemang blir en krogshow med musikgruppen Östen med resten. Jens Kristensen, Staffan Linfors och Östen Eriksson satsar på improvisation och interaktivitet med publiken.

De återanvända stolarna är på plats, köket är godkänt och serveringstillståndet är fixat.


Nu har Estraden flyttat från lokalerna vid Gävletravet till Gasklockorna.


Och vinterns dragplåster blir en julshow med musikgruppen Östen med resten.

Annons

Under tre år har bolaget Estraden som ägs av Folkets hus i Gävle haft planer på att flytta till Gasklockorna.

– Vi kunde inte utvecklas, lokalen var stor och kostsam. Det var slitet, omodernt och krävde enorma investeringar. Nu har vi nya stora möjligheter, säger vd:n Per Schönnings.

Danserna som Folkets hus tidigare arrangerat på Estraden upphör eftersom golvet i Gasklockorna inte lämpar sig för det. Men enligt Per Schönnings är det inte omöjligt att det blir dans i framtiden.

I gamla lokalerna vid Gävletravet håller fortfarande dansföreningarna till.

Estraden satsar nu på privata fester för företag, en stor julmässa och andra arrangemang med mat och musik. I går började Wallmans Salonger med en show som redan är slutsåld i helgen. Annars är det framför allt ett samarbete med Östen med resten som uppmärksammas i vinter.

Under flera kvällar i december kommer musikgruppen att uppträda med en krogshow i den stora gasklockan.

– Vi jobbar med improvisation och interaktivitet med publiken. Det blir en del julmusik och vi kommer att dela ut julklappar. Vi har samarbetat med Folkets hus och uppträtt på konserthuset i Gävle förut och det har funkat otroligt bra. Vi har längtat till Gävle, säger Östen Eriksson.

Mer läsning

Annons