Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett års fängelse för kvinnofridskränkning

Gävleparet levde i ett hetsigt och aggressivt förhållande. Han har hållit fast och brottat ned henne ett antal gånger, men hävdar själv att han gjort det för att lugna ner henne och skydda sig själv. På måndagen ´dömdes han till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Enligt tingsrätten kan det inte uteslutas att det är som den dömde mannen påstår, att även kvinnan har haft svårt att kontrollera sin aggressivitet och att det förekommit våldsamheter även från hennes sida.

Men i de situationer som är polisanmälda anser domstolen inte att det finns några moment som ger honom rätt att ta till våld mot henne. Man påpekar också att mannen har haft möjligheter att separera från henne men valt att stanna kvar.

Han döms för att han vid olika tillfällen bland annat har sparkat och slagit henne och hotat att döda henne. Han har brottat ned henne, hållit fast henne och kastat ut henne ur huset. Hon har fått blånader och någon gång näsblod.

Han har berättat i förhör att hon har ett häftigt humör och kastar saker när hon blir arg. Hon kan bli helt galen, enligt honom. Vid ett av de tillfällen han brottat ner henne gjorde han det för att avväpna henne sedan hon börjat vifta med knivar.

Våldsamheterna har oftast uppstått när han har druckit några öl.

Flera vittnen har förhörts som tingsrätten anser styrker kvinnans berättelse. Det finns också rättsintyg som visar vilka skador hon fick när hon misshandlades.

Mer läsning

Annons