Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hopp i det blå

/
  • BROHOPP. Victoria Ottoson och Gleb Eliseev var några av dem som badade vid Gävle strand i går och hoppade från bron ner i vattnet.
  • HÄRLIG SOMMARDAG. Många njöt av det vackra vädret i går. På Gävle strand satt massor av människor och solade på altanerna nere vid vattnet, men flera passade också på att ta sig ett dopp.
  • VARMT I VATTNET. Säkert 20 grader, trodde Victoria Ottosson om temperaturen i vattnet vid Gävle strand. Och i havet utanför Gävles kust är det ännu varmare – 21 grader var det i går vid Engesberg.

På med badkläderna!

De senaste dagarnas värme och strålande solsken har fått temperaturerna i badvattnen att bli riktigt behagliga.

– Det är jätteskönt, sa 16-åriga Victoria Ottoson som i går svalkade sig vid Gävle strand.

Annons

Vid Engesberg var det i går 21 grader i havet och i flera sjöar är det just nu ännu varmare. På Harnäsbadet i Furuvik skyltade man i går med 25 grader.

Goda nyheter för alla badkrukor, med andra ord.

Arbetarbladet tog sig vid 18-tiden på onsdagskvällen en tur till Gävle strand. Många satt och solade på träaltanerna nere vid vattnet, men flera passade även på att ta sig ett dopp.

Victoria Ottoson, som bor på Öster, och hennes kompisar hoppade från bron ner i vattnet.

– Det är varmt, säkert 20 grader, sa Victoria.

Hon gillar att bada vid Gävle strand trots att det inte är en officiell badplats, då höga bakteriehalter gör att det inte anses tillräckligt säkert.

– Det är här man vill bada, för det är här alla samlas och det är kul med mycket folk. Det behöver inte vara en sandstrand, huvudsaken är att det finns vatten, sa hon.

Men det gäller att passa på. Redan till helgen blir vädret ostadigare vilket kan leda till kyligare badtemperaturer.

Mer läsning

Annons