Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-parlamentarikern Bodil Valero skulle ha varit på plats i Bryssel: "Jag vet att vi är en måltavla"

/

Under tisdagen har två explosioner inträffat på Bryssels flygplats och enligt flera medier har det också skett explosioner på tunnelbanestationer i staden.
EU-parlamentarikern Bodil Valero från Axmar Bruk har sin arbetsplats i Bryssel men befann sig i dag hemma i Sverige då hon valde att inte åka till veckans enda möte i parlamentet.
– Det var tur för antingen hade jag åkt i går eller på morgonen nu, säger hon.

Annons

LÄS OCKSÅ: Direktrapport med anledning av självmordsattack i Bryssel

Ett flertal människor ska ha dödats och skadats i samband med de explosioner som inträffade under tisdagen i Bryssel.

Bland annat har det skett explosioner på flygplatsen samt tunnelbanestationer.

EU-parlamentarikern Bodil Valero från Axmar Bruk har sin arbetsplats i EU-parlamentet i Bryssel men är för närvarande hemma i Sverige och hörde om attacken i morse.

– Det är en fruktansvärd händelse och för alla som har drabbats nu. Jag har kollat så att all min personal är i säkerhet och att de jobbar hemifrån nu, säger hon.

Under den senaste tiden har det varit flera incidenter i Bryssel där det har varit jakt efter terrorister och med Parisattackerna i färskt minne har Bodil Valero känt av att Bryssel är en möjlig måltavla för terrorister.

– Jag vet att vi är en måltavla på parlamentet så det har man med sig hela tiden att det kan hända någonting och det är likadant med flygplatser som man ständigt är på, säger hon.

Egentligen hade Bodil Valero ett möte i dag på tisdagen men då det var veckans enda möte valde hon att i stället jobba hemifrån vilket hon är glad för.

– Jag tyckte det var onödigt att åka ner för ett möte på hela veckan så därför jobbade jag hemifrån. Det var tur för antingen hade jag åkt i går eller på morgonen nu, säger hon.

Bodil Valero har under morgonen varit i kontakt med sin sekreterare som vittnade om att det är väldigt oroligt i Bryssel för närvarande med tanke på händelserna.

Enligt belgisk television är det självmordsbombare som ligger bakom explosionen på flygplatsen. Något som bekräftas av belgisk åklagare enligt SVT.

Mer läsning

Annons