Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Fors ny förvaltningschef på Högskolan

Eva Fors är ny förvaltningschef på Högskolan i Gävle.

– Jätteroligt. Jag är förväntansfull, säger hon.

Annons

I dag är hon chef inom Försvarshögskolan. Eva Fors tillträder 7 september som ny förvaltningschef vid Högskolan i Gävle. Hon är 42 år, utbildad till sjuksköterska och har även en fil kand i vårdpedagogik. Hon har arbetat på Försvarshögskolan i tio år. Bland annat som kanslichef och de senaste åren har hon arbetat med den akademiseringsprocess som ledde till att Försvarshögskolan inrättades som högskola 1 januari 2008.

– Skillnaden är till exempel storleken. Högskolan i Gävle är betydligt större och mer etablerad än Försvarshögskolan, säger Eva Fors.

Innan dess har hon bland annat varit vårdlärare vid Försvarets sjukvårdscentrum i Hammarö samt arbetat som sjuksköterska. Rektor Maj-Britt Johansson är nöjd med rekryteringen.

– Valet har fallit på Eva Fors, framför allt mot bakgrund av hennes långa erfarenhet som chef. Men även för att hon arbetat som sjukstöterska och pedagog och är delar av högskolans verksamhetsområde.

– Jag är övertygad om att hon blir ett viktigt tillskott i Högskolans förändringsarbete. Hon kommer få mycket att säga till om, säger rektor Maj-Britt Johansson.

Eva Fors efterträder Marianne Wiktorin, som pensioneras i september. Men hon fortsätter med olika utredningsuppdrag åt rektor Maj-Britt Johansson fram till årsskiftet.

Mer läsning

Annons