Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få olyckor trots vädret

(Uppdaterad kl. 11.48) Enligt polisens rapporterar har det trots vädret varit få trafikolyckor.

Annons

Vid 10.30-tiden inträffade en trafikolycka med två bilar inblandade. Olyckan inträffade på riksväg 76 i Furuvik. Två personbilar krockade och smällen blev pass kraftig att krockkuddarna löstes ut. Inga personer uppges ha skadats i krocken.

På morgonen vid halv åttatiden fanns två olyckor inrapporterade. En hade skett tre kilometer norr om Tönnebro på E4:an, i norrgående riktning. En bil hade sladdat in i vajerräcket. Ingen person hade skadats, däremot är framkomligheten begränsad på platsen.

Den tredje olyckan hade skett på riksväg 80 vid Kungsgården, i höjd med Lappens vägkrog. Även det var en singelolycka utan personskador, föraren hade kört in i en snödriva.

- Rent allmänt är framkomligheten väldigt begränsad på vägarna, med drivbildningar och plogvallar. I natt efter klockan fyra kunde polispatrullerna inte ta sig ut under en period på grund av drivbildningen, berättar Max Forsström, fredagsmorgonens vakthavande befäl på polisen i Gävle.

Räddningstjänsten fick strax före midnatt larm från förbipasserande om att det stod en bil avkörd från E4 vid Marma med ljuset på, sannolikt drabbad av en olycka. När brandmännen kom fram visade det att en bilist kört av vägen, men klarat sig utan skador. Bilen däremot hade fått plåtskador. Räddningstjänsten dröjde kvar med ett par bilar under bärgnignen för att varna andra trafikanter.

Ulf Lindman
Tel. 026-15 93 09

Mer läsning

Annons