Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket kritiserar arbetsgivaren: "Det luktar inte helt rätt"

/
  • Tjejerna jobbade på Kommunikatörerna i Gävle AB. Nu kritiserar fackförbundet Unionen arbetsgivarens hantering av situationen.

Tre tjejer i Gävle fick sparken av deras arbetsgivare och när de pressade arbetsgivaren på ett svar om varför de blivit uppsagda hotade han med att ringa polisen. Nu tycker facket att arbetsgivaren har hanterat fallet dåligt.

Annons

LÄS OCKSÅ: De ville veta varför de fick sparken - chefen hotade att ringa polisen

Madde Wigren, Ulrika Nordahl och Madeleine Stjernmo hade jobbat på Kommunikatörerna i Gävle AB i nära två år, men fick sparken med kort varsel. Chefen, Carl-Henrik Strömnes, gav beskedet tio minuter innan arbetsdagens slut och sa att de inte behövde komma tillbaka dagen efter.

Tjejerna var inte med i facket när händelsen inträffade, något som de ångrar i dag, men trots det tycker facket att händelsen inte är okej.

Petter van der Zwan är ombudsman på Unionen Gävleborg och arbetar främst mot callcenter och telekombolag. Han säger att om tjejerna hade varit fackligt engagerade så hade han krävt en förhandling av arbetsgivaren.

LÄS OCKSÅ: Cheferna skrev kränkande lista över anställda på callcenter

– Nu har jag inte pratat med någon av parterna och vill inte uttala mig alltför mycket, men det luktar inte helt rätt det som har hänt, säger han.

Under tiden som tjejerna jobbade på Kommunikatörerna i Gävle AB skrev varken Madde Wigren eller Ulrika Nordahl på något anställningsavtal. Däremot skrev Madeleine Stjernmo inledningsvis på ett avtal gällande en månad, men efter att kontraktet löptes ut jobbade hon ändå kvar som timanställd.

– I det här fallet är det solklart, enligt min mening. Om du har ett kontrakt på en månad som löper ut, men du jobbar kvar ändå i ett år och får lön för det blir du tillsvidareanställd. Är du tillsvidareanställd ska du även ha minst en månads uppsägningstid, säger han.

Är det okej att göra så som arbetsgivaren gjort i det här fallet?

– Hade tjejerna varit medlemmar i facket så hade jag velat titta närmre på det här. Jag hade krävt en förhandling.

Faktumet att han säger upp dem med tio minuters varsel, är det vanligt att man gör så?

– Det är ju inte att rekommendera. Man har rätt till en rimlig uppsägningstid mellan två till fyra veckor. Då finns det tid till att hitta ett nytt, tryggare arbete.

Om någon skulle befinna sig i tjejernas situation just nu, vad rekommenderar du dem att göra?

– Organisera sig i ett fack, så att du har stöd i ryggen när du ställer arbetsgivaren mot väggen.

***

Har du råkat ut för något liknande och vill berätta om det? Hör av dig till Arbetarbladet!

Mer läsning

Annons