Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket kritiserar gallring av personal

Pappers fackordförande på Korsnäs kritiserar företagets utgallring av dem som inte anses platsa i den nya, bantade organisationen.
– Folk pekas ut som inte önskvärda. Många mår inte bra när de får beskedet, säger Bo Myhrberg, ordförande i Pappers-3:an, som inte fått gehör för kravet på att alla anställda erbjuds sluta frivilligt.

Annons

Under de senaste veckorna har cirka 120 anställda, varav drygt 80 i Gävle och resten i Frövi, kallats till samtal med sina närmaste chefer.

De har fått veta att deras kompetens inte räcker för de arbetsuppgifter som blir kvar när personalstyrkan skurits ned.

– Ett dåligt agerande, tycker Bo Myhrberg om sättet att hantera personalbantningen.

Korsnäs personalchef Lotta Söderström känner inte igen orden ”icke önskvärd”.

– Vi har lagt en bemanning och ett antal personer har inte kommit med i den. Första samtalet handlar bara om att ge information. Du ska få kött på benen innan du bestämmer dig för om du ska lämna in intresseanmälan eller inte, säger hon.

De som väljer att sluta kan få upp till 21 månadslöner beroende på anställningstid och ålder.

Lotta Söderström konstaterar att tuffare konkurrens på marknaden gör att färre anställda måste göra lika mycket eller mer än tidigare.

– Därför ökar kraven på flexibilitet och att personalen har bredare kompetens, säger hon.

Om företaget gått ut med ett generellt erbjudande till alla anställda så hade troligen personer som företaget vill behålla anmält sig, menar Lotta Söderström.

Det hade väckt förhoppningar och blivit svårt att motivera medarbetare som nekats sluta och dessutom hade det dragit ut på tiden, resonerar hon.

– Vi måste säkerställa att vi har den kompetens vi behöver för att kunna driva bruket.

– Jag tycker att man mycket noga ska samla information och data om sin egen situation, säger Lotta Söderström som hoppas att senast i slutet av mars veta om erbjudandena om avgångsersättning räcker för att klara personalneddragningen.

De som fått erbjudandena får fundera ett par veckor innan de bestämmer sig för om de är intresserade eller inte.

Mer läsning

Annons