Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse efter Hells Angels-hot mot sin advokat

För en 46-årig man från Valbo väntar nu tre månader bakom lås och bom.
Detta efter att han har spridit flera hot omkring sig – mot en advokat, en sjuksköterska och en taxichaufför.

Annons

Den 46-årige mannen döms för tre fall av olaga hot.

Det första hotet inträffade 20 september 2013. 46-åringen och en vän hade ringt och bokat en taxi åt en annan bekant. Taxichauffören hade skjutsat 46-åringens vän flera gånger.

De fick för sig att de skulle skrämma upp sin bekanta genom att 46-åringen skulle sätta på sig en gammeldags hockeymask och rikta en paintballpistol mot honom.

I domen beskrivs mannens bostad som en enslig stuga i skogen. 46-åringen satte sig vid en brasa iförd masken, pistol i hand, med ryggen åt det håll som taxin skulle komma ifrån. När taxin närmade sig reste han sig och vände sig mot den och riktade pistolen mot bilen.

Taxichauffören trodde att han skulle dö och tryckte omgående på larmknappen.

Det andra allvarliga hotet mannen gör sig skyldig till inträffade 23 juli 2014. Då ringde mannen den vårdcentral han går till för att få sin medicin förnyad.

När han inte fick som han ville hotade han sjuksköterskan på andra änden av telefonen med att han skulle komma om tio minuter och "göra det svart för henne för alltid".

Mannens tredje olaga hot inträffar 5 februari i år och bedöms också som ett övergrepp i rättssak. Denna gång angriper han nämligen sin egen advokat som han har efter de två första hoten.

Han hotade advokaten genom sms där han antydde att han skulle kontakta Hells Angels, i hopp om att advokaten skulle ställa in rättegången. Han avslutade sms:et med "Du dör ifall du inte lyssnar".

46-åringen hade en annan advokat under rättegången.

Valbomannens strategi fungerade högst bristfälligt då han nu döms till tre månaders fängelse – och till att betala skadestånd till de två första han hotade på sammanlagt 17 400 kronor.

LÄS MER: Hotade sin egen advokat med Hells Angels.

Mer läsning

Annons