Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för gisslandrama på Gävle sjukhus

En 41-årig man hotade sig ut från Gävle sjukhus med en kvinna som gisslan i april. Nu döms han till fängelse.

Annons

Mannen döms för flera brott, men det är gisslandramat och två misshandelsfall som har fått Gävle tingsrätt att ge fängelsestraff.

25 april befann sig mannen på psykiatrisk avdelning på sjukhuset. Han trodde att personalen skulle tvångsinjicera honom och ville därifrån. Han tog då en kvinnlig vårdare som gisslan, höll en penna och en mindre sax mot hennes hals och hotade att döda henne om han inte blev utsläppt.

Mannen tvingade med sig kvinnan ut från avdelningen, genom sjukhuset, till entrén, där han släppte henne och gick vidare. Han greps senare i Boulognerskogen.

Kvinnan har mått dåligt, sovit mycket och haft smärtor i nacke och handled, efter dramat. Mannen ska betala skadestånd till henne på 17 500 kronor.

De misshandelsfall som 41-åringen döms för inträffade tre månader tidigare, 23 januari, i en bostad i Sandviken. Fem män var där och mannen slog en flaska i ansiktet på två av dem så de måste söka vård på sjukhus.

Mannen döms till ett års fängelse för tre fall av misshandel, olaga hot, skadegörelse och två fall av hot mot tjänsteman.

Mer läsning

Annons