Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för inbrottstrio

Tre män från Eskilstuna har dömts till två års fängelse vardera för en rad stölder ur villor i Gästrikland och Hälsingland.
De greps efter att en kvinna i Ockelbo ertappat dem mitt under pågående inbrott.

Annons

Hon hade varit ute och uträttat några ärenden när hon strax före tio på förmiddagen kom tillbaka hem – bara för att upptäcka en främmande bil på garageuppfarten. När hon gick närmare såg hon först två män och sedan ytterligare en springa iväg ut i skogen. Efter en stund kom de tillbaka, hoppade in i bilen och körde därifrån. Men då hade hon redan ringt polisen och gett dem registreringsnumret.

En stund senare kunde männen stoppas och gripas.

I bilen och utslängt i närheten av den och i en "tjuvgömma" hittade polisen senare stöldgods som visade sig komma från totalt sju olika villainbrott. Två av dem i Ockelbo, resten i Hälsingland.

Det handlar om bland annat om klockor, kameror, mobiltelefoner, smycken, pengar, datorer och även skjutvapen och ammunition som försvunnit.

De tre männen nekar till brott och säger att de inte har gjort några inbrott och att någon annan måste ha lagt stöldgodset där. Men det finns DNA-spår, fingeravtryck, däckspår och glassplitter som tingsrätten anser binder trion till samtliga sju inbrott.

De tre männen, som är 22, 23 respektive 25 år gamla, är sedan tidigare dömda för flera brott. En av dem frigavs villkorligt så sent som i mars. Nu blir straffet ytterligare två års fängelse vardera.

Dessutom ska de betala drygt 70 000 kronor i skadestånd till de personer vars hem de brutit sig in i och ytterligare drygt 55 000 till olika försäkringsbolag.

Mer läsning

Annons