Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldtäkt av handikappad

De båda tonåringarna fälldes båda för våldtäkten på en handikappad 15-årig flicka. Den 19-åriga mannen döms till två års fängelse och 17-åringen till sluten ungdomsvård i åtta månader.

Annons

De båda ska dessutom utvisas efter straffets avtjänande och de ska vardera betala 82 500 kronor i skadestånd till flickan.

Våldtäkten ägde rum i början av maj. Den 15-åriga flickan skulle baka och gick vid 18.30   till affären för att handla det som fattades.

När hon kom ut ur affären kom två killar, en 17 år och en 19 år, fram till henne och gjorde sällskap med henne. De övertalade henne att följa med dem till en lägenhet i närheten.

Enligt åtalet tog de med sig flickan till en lägenhet i närheten. Där knuffade de ner henne i en säng och hade båda i tur och ordning samlag med henne.

Till saken hör att flickan har ett lätt psykiskt funktionshinder som bedöms ha gjort det svårare för henne att värja sig.

Flickan hade aldrig sett killarna förut. Hon förstod inte vad de ville henne. De ska ha sagt något i stil med att de ville visa henne något i en lägenhet. Enligt uppgift ska flickan ha svarat att hon inte ville följa med, och även försökt gå bort från killarna. Men de gick på varsin sida om henne och fick henne att följa med.

Tack vare att hon kunde peka ut lägenheten de varit i kunde polisen gripa 19-åringen två dagar senare. Han sitter häktad sedan dess.

17-åringen greps några dagar senare. Han fanns sedan tidigare på ett ungdomsboende och har i väntan på rättegången omplacerats till en annan typ av boende. Han dömdes nu också för ett olaga hot med kniv samt misshandel mot en jämnårig kille i Gävle tidigare i år.

Polisen har DNA-prover från flickans kläder som kopplas till en av killarna.

Mer läsning

Annons